Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλαλητήριο την Τρίτη ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 10/9 
ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 

        ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΘΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ 
ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ.


Το νομοσχέδιο να βρει απέναντί του σύσσωμο τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.
Θέλουν η εκπαίδευση να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη οικονομία, να συνδεθεί με την παραγωγή, να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.
Να αποδιοργανώσει πιο πολύ την σκέψη και την συνείδηση των παιδιών. Θέλουν μαθητές χωρίς γενική παιδεία γι’ αυτό αφαιρούν τη Γενική μόρφωση από τα ΕΠΑΛ. Μαθήματα γενικής παιδείας θα υπάρχουν μόνο, στην Α΄ τάξη. Στη Β' και Γ΄ ΕΠΑΛ θα υπάρχουν σχεδόν αποκλειστικά μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης και δεξιότητες. Στο ΓΕΛ τα μαθήματα της Γενικής Παιδείας στην Α΄ Λυκείου θα είναι 100%, στην Β΄ Λυκείου 80%, και στην Γ΄ Λυκείου 20%.
Θέλουν σχολείο ταξικό. Το Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο (4 φορές Πανελλαδικές εξετάσεις). Άρα ακόμα περισσότερα φροντιστήρια ακόμη περισσότερα έξοδα για τη λαϊκή οικογένεια, άρα φραγμός για τα παιδιά των χιλιάδων απολυμένων και ανέργων.
Η διάταξη για τη βάση του 10 σε Μαθηματικά και Νέα Ελληνικά, θα αποτελέσει ένα κόσκινο για το ξεσκαρτάρισμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Διώχνουν και μ΄ αυτό τον τρόπο τα παιδιά από το σχολείο, και από το ΓΕΛ και από το ΕΠΑΛ, τα σπρώχνουν στην κατάρτιση και τη σχολική διαρροή. Για να πάει ένας μαθητής στο νυχτερινό πρέπει να έχει συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας του ανεξάρτητα αν έχει φύγει από το γυμνάσιο στο 15 έτος της ηλικίας του.
Θεσμοθετούν στα ΕΠΑΛ το υποχρεωτικό 4ος έτος δηλαδή τη μαθητεία και μάλιστα με το επιχείρημα ότι έτσι αντιμετωπίζουν την ανεργία στους νέους. Για 9 μήνες και με 9 € (μεικτά) την ημέρα από τον ΟΑΕΔ θα βγάζουν τη λάντζα σε διάφορες επιχειρήσεις, χωρίς ο επιχειρηματίας να δίνει ούτε 1 €. Διαμορφώνουν εργατική τάξη με χαμηλές απαιτήσεις. Αυτό βρίσκεται στην ίδια όχθη και στην ίδια στρατηγική της μείωσης των μισθών, της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, των ιδιωτικοποιήσεων και άλλα.
Πετούν έξω από τη γενική μόρφωση τα παιδιά μας για να τα κάνουν ανίκανα να αμφισβητήσουν το σύστημα και την εξουσία τους. Εκεί αποσκοπούν, αυτή είναι η στρατηγική τους στόχευση. Φοβούνται την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, θωρακίζουν το σύστημά τους.
Τα μυαλά και οι ψυχές των παιδιών μας δεν μπορεί να διαπλάθονται από τους αστούς, τους ιθύνοντες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τους εκμεταλλευτές μας. Εμείς να αποφασίσουμε το τι θα μαθαίνουν τα παιδιά μας.

Απαιτούμε μόρφωση δουλειά για όλα τα παιδιά.

· Κανένα παιδί έξω από το σχολείο, κανένα παιδί στο έγκλημα της παιδικής εργασίας και της ψευτοκατάρτισης. Κανένα νήπιο, κανένα βρέφος έξω από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.

· Όχι στο γενικευμένο πανελλαδικό σύστημα εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

· Κατάργηση του ορίου ηλικίας που απαγορεύει την πρόσβαση στα νυχτερινά λύκεια. Ανεμπόδιστη πρόσβαση στα νυχτερινά σχολεία.

· Όχι τζάμπα εργασία για τους τραπεζίτες και τους εργοδότες. Πρακτική εξάσκηση που να συνδέεται με το πρόγραμμα σπουδών και το επάγγελμα, τουλάχιστον με 751 ευρώ (μικτά)

· Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια.

· Όχι στο σχολείο της αγοράς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

· Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που θα τα μορφώνει και δεν θα τα εξοντώνει. Ένα σχολείο που να ικανοποιεί τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Μετά το ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο όλοι οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης είτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.

· Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών. Όχι στην υποχρηματοδότηση της παιδείας της υγείας και των δήμων.

· Ούτε ένα παιδί χωρίς εμβολιασμό και κάρτα υγείας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλα τα παιδιά.

· Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.

· Καμιά απόλυση καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.

· Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκποίηση του δημόσιου πλούτου, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι μαζί μια φωνή και μια γροθιά, για να μην περάσει η αμορφωσιά, η ημιμάθεια. Όλοι μαζί για να αλλάξουν τα πράγματα, για μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα, για το σχολείο και την κοινωνία των σύγχρονων λαϊκών – κοινωνικών αναγκών.

                        Γραμματεία ΠΑΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου