Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Προετοιμάζεται το έδαφος για κινητικότητα - διαθεσιμότητα - απολύσεις στο Δημόσιο



            


Πυρετωδώς προετοιμάζεται η κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος της λεγόμενης κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από τις αρχές του νέου έτους και το οποίο προβλέπει ότι μέσα από την περιβόητη αξιολόγηση φορέων και προσωπικού του Δημοσίου - που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος 2013 - δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι, όλων των ειδικοτήτων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και όλων των σχέσεων εργασίας, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης.Στο πλαίσιο αυτό, χτες οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξέδωσαν Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα σχετικά με τη συγκρότηση και τη λειτουργία του - προβλεπόμενου από το άρθρο 5 παρ. 3 του ν. 4024/2011 - τριμελούς Συμβουλίου, το οποίο θα κρίνει τους υπαλλήλους που θα ενταχθούν στο πλαίσιο της κινητικότητας-διαθεσιμότητας και θα λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις γι' αυτούς: Για το αν και πού θα μετακινηθούν. Σημειώνεται δε πως όσοι από τους εν λόγω υπαλλήλους δεν μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας του Δημοσίου, με την πάροδο ενός έτους που λήγει ο χρόνος διαθεσιμότητάς τους θα απολύονται.
Τα βασικά σημεία της υπουργικής απόφασης είναι τα εξής:

  • Το τριμελές Συμβούλιο συγκροτείται από έναν αντιπρόεδρο ή πρόεδρο Τμήματος του ΑΣΕΠ, ως πρόεδρο, έναν υπάλληλο ο οποίος ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και έναν υπάλληλο ο οποίος ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, ως μέλη.
  • Η θητεία του τριμελούς Συμβουλίου είναι τετραετής, ενώ μπορεί να παρατείνεται για δύο ακόμη χρόνια με απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.
  • Η πρώτη απόφαση συγκρότησης του τριμελούς Συμβουλίου εκδίδεται εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και η πρώτη θητεία του τριμελούς Συμβουλίου αρχίζει από την έκδοση της απόφασης συγκρότησής του και λήγει την 30ή Ιουνίου του τελευταίου έτους της.
  • Το τριμελές Συμβούλιο θα συνεδριάζει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 
                                                                                             902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου