Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κοινή ανακοίνωση Δήμου και εργαζομένων










Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο Δήμος Μεσολογγίου είναι αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, που και η δημοτική αρχή και όλες οι παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που ενημέρωνε το λαό της περιοχής για τα νέα δεινά που θα φέρει, έβλεπαν σαν μια ευκαιρία για ανάπτυξη της υπαίθρου δημιουργώντας αυταπάτες στο λαό της περιοχής.
Έχουν ευθύνη για την δραματική κατάσταση που θα περιέλθουν οι εργαζόμενοι, που κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι σε μια περίοδο που τα χαράτσια έρχονται το ένα μετά το άλλο και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είναι έτοιμα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η εφεδρεία οδηγώντας πολλούς από αυτούς στην ανεργία. Ευθύνη έχουν και οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές οι οποίοι καμία πρωτοβουλία οργάνωσης και προετοιμασίας των εργαζομένων δεν αναλαμβάνουν στηρίζοντας αυτή την πολιτική και την εκάστοτε δημοτική αρχή.
Όλοι μαζί Δημοτικές Αρχές, παρατάξεις, κόμματα, συμβιβασμένοι συνδικαλιστές που υμνούν ως μονόδρομο τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την Ευρωπαϊκή ένωση επιταχύνουν την παράδοση των κοινωνικών δομών σε ιδιωτικούς φορείς, ξηλώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους, αξιοποιώντας την κρατική υποχρηματοδότηση και τον αποδεκατισμό του προσωπικού, οδηγούν στην επιβολή και ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, αναγκάζοντας τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, λειτουργούν ως ντίλερ των τοπικών επιχειρήσεων, απολύουν εργαζόμενους, σπάνε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τους, προωθούν νέες μορφές εκμετάλλευσης και προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας με τα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους και ανέργους με το σύστημα voucher (κουπόνια κατάρτισης), τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω ΜΚΟ, δηλ της δουλειάς των 625 ευρώ για 5 μήνες και τα Τοπικά Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ), που επεκτείνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, προσφέροντας «φτηνό» εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις.
Παράλληλα μπαίνει σε κίνδυνο η λειτουργία δομών και υπηρεσιών που έχει ο ίδιος ο δήμος τις οποίες ο λαός έχει ακριβοπληρώσει και έχουν να κάνουν με τη διαβίωση του, όπως η ύδρευση ,καθαριότητα, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, παιδικοί σταθμοί, η λειτουργία των σχολικών κτηρίων και ιδιαίτερα η θέρμανση με δραματικά αποτελέσματα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Επιβεβαιώνεται η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι ο Καλλικράτης θα αποτελέσει εργαλείο ιδιωτικοποίησης τομέων που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Τοπικής Διοίκησης και εντάσσονται στη στρατηγική ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου που ακολουθεί και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση καλούμε τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μόνιμους και συμβασιούχους, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, γονείς και όλα τα λαϊκά στρώματα, που έχουμε κοινό συμφέρον από σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές δομές, που θεωρούμε δικαίωμα όλων των εργαζομένων την σταθερή και μόνιμη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, που απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο όσων του έταζαν «ευκαιρίες» και να προχωρήσουν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτή τη πολιτική.
Να θυμίσουμε σε κάποιους εργαζόμενους που τώρα σπεύδουν και εναγκαλίζονται τους δημάρχους, τη παροιμία του σοφού λαού μας που λέει ότι «ο λύκος πρόβατο δε γίνεται».
H Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ότι για ακόμη μια φορά θα σταθεί με όλες της τις δυνάμεις δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό. Παλεύοντας οι δομές αυτές και η μισθοδοσία των εργαζομένων να στηριχθούν πριν απ’ όλα με την κρατική χρηματοδότηση. Είμαστε αποφασισμένοι, στηρίζοντας κινητοποιήσεις απ’ τα κάτω, αλλά και με ιδιαίτερες παρεμβάσεις στη βουλή, να διεκδικήσουμε την άμεση χρηματοδότηση των δήμων. Γιατί αν δεν υλοποιηθεί έστω και αυτό το ελάχιστο που έχει μπει στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, τότε ο κίνδυνος πραγματικά κατάρρευσης των όποιων υπηρεσιών προσφέρουν οι δήμοι, ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα, θα είναι άμεσος, καταλυτικός σε συνθήκες που η φτώχεια μεγαλώνει και τα νέα μέτρα θα δημιουργήσουν μάζες νεόπτωχων.

                      
                              Μεσολόγγι Οκτώβριος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου