Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Σε προκλήσεις και απειλές καταφεύγει η εργοδοσία


Να δυναμώσει με κάθε τρόπο η έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς



Κόντρα στα εμπόδια και την τρομοκρατία, η υλική βοήθεια παραδόθηκε κανονικά στους απεργούς



Με πείσμα και αποφασιστικότητα οι απεργοί χαλυβουργοί του Ασπροπύργου συνεχίζουν το σκληρό αγώνα που δίνουν εδώ και 7,5 μήνες και με την ενότητά τους απαντούν στις προκλήσεις της εργοδοσίας που στήνει σκηνικό έντασης ομολογώντας πόσο πιεσμένη είναι. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η προσπάθεια να στηθεί προβοκάτσια το βράδυ της Πέμπτης όπου όταν έφτασε στο χώρο του εργοστασίου το φορτηγό που κάθε βδομάδα φέρνει υλική βοήθεια που συγκεντρώνει το ΠΑΜΕ, ακριβώς από πίσω του εμφανίστηκαν αυτοκίνητα της εταιρείας security και τρία περιπολικά της αστυνομίας. Ευθέως προσπάθησαν να μπλοκάρουν και το φορτηγό αλλά και να συλλάβουν τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που συνόδευε το φορτηγό. Οι προσπάθειές τους βέβαια και πάλι απέτυχαν και το βράδυ της Πέμπτη τρία φορτηγά με αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς ξεφόρτωσαν τελικά ποσότητες οπωρολαχανικών.
Λίγη ώρα πριν, η εργοδοσία είχε επιβεβαιώσει και πάλι την αδιαλλαξία της απορρίπτοντας τη νέα πρόταση του σωματείου για συνάντηση και καλώντας τους χαλυβουργούς να σπάσουν την απεργία και να γυρίσουν στο εργοστάσιο χωρίς τους 119 απολυμένους προκειμένου να διασφαλιστεί και το «δικαίωμα στην εργασία» των απεργοσπαστών...


Επιμένουν στους εκβιασμούς

Την ίδια στιγμή προσπάθησε να διευρύνει τους εκβιασμούς και τις απειλές υποστηρίζοντας, ότι θα προχωρήσει διαδικασίες διαβούλευσης «στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το Ν. 1387/1983 για το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου» (πρόκειται για νόμο που αφορά τις ομαδικές απολύσεις).
Είναι ολοφάνερο πως ο Μάνεσης επιδιώκει να αναζοπυρώσει την αποπροσανατολιστική συζήτηση που συνδέει το κλείσιμο των επιχειρήσεων με τους αγώνες των εργαζομένων. Συζήτηση που κρύβει την αληθινή αιτία για την αύξηση των «λουκέτων» και της ανεργίας (που δεν είναι άλλη από το κυνήγι του κέρδους που γίνεται ακόμα πιο δύσκολο σε συνθήκες κρίσης), κρύβει ότι στις περισσότερες εταιρείες που κλείνουν δεν κουνιέται φύλλο ενώ σε πολλές έχει προηγηθεί η ίδια η συμφωνία των εργαζομένων για μειώσεις μισθών, δικαιωμάτων κτλ. Αλλωστε είναι δεδομένο ότι η προσπάθεια της εργοδοσίας να συκοφαντήσει και να υπονομεύει τον ηρωικό αγώνα των απεργών και το σωματείο τους θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, ολόπλευρα.
Ακόμα, αναφέρεται σε προβοκατόρικο υλικό (πρόκειται για μια φωτογραφία πανό) που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και λέγοντας ότι αυτό ενθαρρύνει ακραίες εκδηλώσεις και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στις δικαστικές αρχές, προσπαθεί εμμέσως να το συνδέσει με το σωματείο ενώ αυτό δεν έχει καμία σχέση.
Φυσικά η επιχείρηση προβοκάτσιας δεν έμεινε αναπάντητη από το σωματείο το οποίο χθες σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας δεν το εκφράζει και απευθυνόμενο στην εργοδοσία τονίζει μεταξύ άλλων: «Το Σωματείο εκφράζεται μέσα από τις αποφάσεις του ΔΣ, των Γενικών Συνελεύσεων, και τις ανακοινώσεις, που φυσικά σας είναι άριστα γνωστές. Ως εκ τούτου με την αναφορά σας στο συγκεκριμένο δημοσίευμα διαφαίνεται πως σκόπιμα προσπαθείτε να εμπλέξετε το σωματείο με αυτοσκοπό τη προσβολή του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου