Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Θύελλα αντιδράσεων ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών



Ασταμάτητα τα μηνύματα αλληλεγγύης. Η εργοδοσία απέρριψε νέα πρόσκληση του σωματείου για συνάντηση



Στο αγωνιστικό τους πόστο μένουν σταθερά οι απεργοί χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και αντλώντας όλο και μεγαλύτερη δύναμη από το κύμα αλληλεγγύης που κλιμακώνεται σε όλη τη χώρα με ένα μήνυμα: «Κάτω τα χέρια από τους χαλυβουργούς»!
Η αποφασιστικότητα των απεργών και η πλατιά συμπαράσταση έχει θορυβήσει την εργοδοσία, που κατέφυγε ξανά σε επίδειξη αδιαλλαξίας. Στη νέα πρόσκληση που το σωματείο έστειλε στην εταιρεία ζητώντας συνάντηση για την εξεύρεση λύσης, η εργοδοσία, χτες, αρνήθηκε και κάλεσε ξανά τους απεργούς να σταματήσουν την απεργία και να γυρίσουν στο εργοστάσιο ξεχνώντας τους 119 συναδέλφους τους που έχουν απολυθεί. Κι ενώ η διοίκηση της εταιρείας δε δίνει δεκάρα για τόσες οικογένειες που μένουν στο δρόμο, δεν ξεχνά να αναφερθεί στους γνωστούς απεργοσπάστες που παρουσιάζει ως εργαζόμενους που βλέπουν το δικαίωμά τους να δουλέψουν να καταργείται... Για τους απεργούς είναι καθαρό ότι κανένα εκβιαστικό δίλημμα δε θα γίνει δεκτό μετά από 7 μήνες απεργίας. Αυτό διαμήνυσε χτες και το σωματείο στους διευθυντές που εμφανίστηκαν στην πύλη, επιμένοντας και πάλι να ανοίξει η πύλη του εργοστασίου και να σπάσει η απεργία. Κάλεσαν την ίδια στιγμή να σταματήσει κάθε προσπάθεια από μεριάς εργοδοσίας να σπάσει την απεργία με δικαστήρια, εισαγγελείς, αστυνομία και απεργοσπάστες. Είναι προσπάθειες, όπως επισήμαναν, που δεν θα φέρουν αποτέλεσμα και θα αχρηστεύονται από τον αποφασιστικό αγώνα των χαλυβουργών και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μεγαλώνουν την οργή της εργατικής τάξης της χώρας αλλά και διεθνώς, που βρίσκονται συνεχώς αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.


«Η τρομοκρατία δε θα περάσει»!

«Οσοι νομίζουν ότι έτσι θα τρομοκρατήσουν τους χαλυβουργούς, θα χτυπήσουν την απεργιακή κινητοποίηση που έχει γίνει φάρος για ολόκληρη την εργατική τάξη, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μας βρουν όλους απέναντί τους» σημειώνει ηΟμοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ).
«Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την ηρωική απεργία των χαλυβουργών επιβεβαιώνει ότι η μεγαλοεργοδοσία έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της» υπογραμμίζει το Σωματείο εργαζομένων χρηματοπιστωτικού συστήματος Νομού Αττικής. «Οσο θα σκεπάζουν τις βρωμιές εκείνων που παράνομα απολύουν - και μάλιστα κατά τη διάρκεια της απεργίας - συναδέλφους μας απεργούς, τόσο πιο ισχυρό και επίκαιρο θα γίνεται το σύνθημα των εργατών: ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!» προσθέτει.
«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι στην περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, όπου οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δέχονται μια πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια επίθεση στα κατακτημένα με αγώνες και αίμα δικαιώματά τους, η αστική δικαιοσύνη υπηρετεί ακόμη πιο ενεργά το διαχρονικό της ρόλο» επισημαίνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» που συμπληρώνει: «Υπηρετεί τη νομιμότητα της κερδοφορίας των λίγων και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, που δικαιώνει τις απολύσεις, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, που κουρεύει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων, που κλείνει τα μάτια στα εκατοντάδες κάθε χρόνο εργατικά ατυχήματα (τρία μέσα σε ένα μήνα στο εργοστάσιο της "Χαλυβουργίας" στο Βόλο!)».
«Τέλος τα παιχνίδια με τη ζωή των εργατών. Για τους χαλυβουργούς και για όλους τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος γιατί δεν μπορούν να ζήσουν στη φτώχεια και την ανέχεια, δεν μπορούν να δουλεύουν για 500 ευρώ... Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!» τονίζει τοΣυνδικάτο κατεργασίας Ξύλου Νομού Αττικής.
«Δηλώνουμε ότι τέτοιες αποφάσεις δεν μας τρομάζουν, αντίθετα μας ατσαλώνουν και μας πεισμώνουν στον αγώνα μας ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο... Ο,τι έχουμε κατακτήσει είναι με αίμα και σκληρούς αγώνες. Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα καταχτιούνται. Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τους ευρωμονόδρομου που θέλουν υποταγμένους τους εργαζόμενους» σημειώνει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ζακύνθου.

«Τρέμουν τον αγώνα των χαλυβουργών»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» σημειώνει πως «τρέμουν το μεγαλύτερο απεργιακό αγώνα στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας και έναν από τους πιο μεγάλους που έχουν γίνει διεθνώς», ενώ υπογραμμίζει ότι «η σπίθα που άναψαν οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου μπορεί και πρέπει να γενικευτεί σ' ένα οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, που θα βάλει φραγμό στα σχέδια των βιομηχάνων, κυβέρνησης και τρόικας να μας αναγκάσουν να δουλεύουμε για ψίχουλα, μισοάνεργοι και χωρίς δικαιώματα», και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Η επίθεση στους χαλυβουργούς είναι επίθεση σε όλη την εργατική τάξη».
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως «το δίκιο της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, δεν κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, κρίνεται στις πύλες των εργοστασίων, στους καταπέλτες των πλοίων, σε κάθε χώρο δουλειάς, με ασπίδα την ταξική αλληλεγγύη, ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».
Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος (Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και σωματείο Ναυπηγοξυλουργών) τονίζουν πως η απόφαση του δικαστηρίου «δεν αποτελεί παρά μια ακόμα επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της μεγαλοεργοδοσίας». Την απόφαση καταδικάζουν ακόμα οΣύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου