Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων


Στιγμιότυπο από περσινή κινητοποίηση ενάντια στα πρώτα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων
Στις αντεργατικές συνέπειες και τους στόχους της κυβέρνησης με την προώθηση του μισθολογίου, έτσι όπως αυτό περιγράφεται στη σχετική μελέτη, αναφέρεται η ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Παράλληλα, αναδεικνύουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα τους για να διεκδικήσουν μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Απαραίτητος όρος να εγκαταλείψουν τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ που στηρίζει την αντεργατική πολιτική και να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ να παλέψουν για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο
ΟΧΙ στη διαρκή λιτότητα και τον αυταρχισμό
Συνάδελφοι Δημόσιοι Υπάλληλοι
Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το "Σχέδιο μελέτης για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", μέσω του οποίου προωθείται:
  • Η ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου- 14ουμισθού (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας).
  • Η κατάργηση όλων των επιδομάτων (εκτός από το οικογενειακό, θέσης, ειδικών συνθηκών, αποδοτικότητας).
  • Η δραστική μείωση των μισθών από 25%-40%.
  • Η μείωση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο κατά 125.000 μέχρι το 2013.
Ετσι, η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε όλους τους τομείς.
Η κατάσταση θα χειροτερέψει! Ερχονται νέα βάρβαρα μέτρα!
Κυβέρνηση - τρόικα - ΕΕ ρίχνουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά τους μισθούς, φορτώνουν όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, φουσκώνουν με νέα κέρδη τις τσέπες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου.
Με το νέο μισθολόγιο, η κυβέρνηση προωθεί ένα βασικό μισθό 700-800 ευρώ για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και από κει και πέρα αξιολόγηση, σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας. Ενα επίδομα αποδοτικότητας που δε θα το παίρνουν όλοι, αλλά μόνο όσοι θα καλύπτουν τους στόχους!
Ταυτόχρονα, μέσω του "Καλλικράτη" και των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων η αναπαραγωγή της εργατικής μας δύναμης, όλες οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας γίνονται πεδίο υψηλής κερδοφορίας για το κεφάλαιο.
Απέρριψε τη σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας
Η σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση θα οδηγήσει στη μισθολογική εξατομίκευση του δημοσίου υπαλλήλου, στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας και στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τον εκφοβισμό, τη χειραγώγηση και την υποταγή των εργαζομένων. Ανάλογα μέτρα παίρνονται και στον ιδιωτικό τομέα, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επιβολή της ατομικής σύμβασης.
Η σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας θα φέρει νέες μορφές εκμετάλλευσης στο δημόσιο, χτύπημα στο σταθερό χρόνο εργασίας, με δουλειά - φασόν στο σπίτι, μείωση του ελεύθερου (μη εργάσιμου) χρόνου κ.ά.
Η μισθολογική πολιτική της κυβέρνησης κινείται στο πλαίσιο του "Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας", συνδέεται με το "Πρόγραμμα αναμόρφωσης του κράτους". Ενα κράτος που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.
Κυβέρνηση και ΜΜΕ της πλουτοκρατίας:
  • Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι θα δοθεί αύξηση 5%-10% στα «υπόγεια» και θα γίνουν περικοπές μέχρι 40% στα «ρετιρέ». Η περικοπή των μισθών αφορά όλους τους δημόσιους υπάλληλους, θα είναι οριζόντια και καθολική. Εχουν στόχο να μας χώσουν όλους στα «υπόγεια».
  • Λένε ψέματα όταν λένε ότι με το νέο Μισθολόγιο θα καταργηθούν οι μισθολογικές ανισότητες. Κανένα μισθολόγιο στο πλαίσιο του καπιταλισμού δεν καταργεί τις μισθολογικές ανισότητες. Ισα - ίσα με τη σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας οι ανισότητες θα μεγαλώσουν!
  • Λένε ψέματα όταν λένε ότι νοικοκυρεύουν το δημόσιο τομέα, με την πρόσληψη 1 στους 5 που θα φεύγουν. Η "νοικοκυροσύνη" τους θα χαντακώσει τους εργαζόμενους, αφού θα συνοδεύεται με ανεργία, με απολύσεις κυρίως συμβασιούχων, με αύξηση του ωραρίου εργασίας, με ιδιωτικοποιήσεις. Οι παροχές υπηρεσιών που θα προσφέρει το δημόσιο όχι μόνο δε θα βελτιωθούν, αλλά θα χειροτερεύσουν, αφού ο βασικός προσανατολισμός των αλλαγών μέσω και του "Καλλικράτη" και των ιδιωτικοποιήσεων υπηρετεί τις ανάγκες της κερδοφορίας και όχι αυτές των εργαζομένων.
Συναδέλφισσες -φοι,
Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα έχουν ανάγκη από ένα μισθολόγιο που να ικανοποιεί τουλάχιστον τις στοιχειώδεις ανάγκες μιας λαϊκής οικογένειας.
Διεκδικούμε:
Κατώτατο βασικό μισθό 1.400 ευρώ σε δημόσιο και ιδιωτικό Τομέα με ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια, με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό εκτός από το οικογενειακό, τέκνων και ανθυγιεινού.
Ετσι, για το νεοεισερχόμενο στην κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) διεκδικούμε 1.400 ευρώ (μεικτά), στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) 1.600 ευρώ (μεικτά), στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) 1.800 ευρώ (μεικτά) και στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) 2.000 ευρώ (μεικτά).
Η πρότασή μας αυτή απευθύνεται στο λαϊκό κίνημα, είναι πρόταση πάλης και προβάλλεται σε συνδυασμό με την διεκδίκηση για:
  • Αποκλειστικά δημόσια Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
  • Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην προοπτική της κατάργησής τους.
  • Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
  • Αύξηση των βασικών μισθών κάθε χρόνο με βάση τον επίσημο πληθωρισμό.
Καμιά εμπιστοσύνη στη συμβιβασμένη πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ
Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί την εργατική μας δύναμη, το νέο μισθολόγιο, επειδή ακριβώς στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, την πολιτική του μνημονίου.
Η συμβιβασμένη πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ουσιαστικά λειτουργεί ως μηχανισμός του κράτους και όχι ως συνδικάτο των εργαζομένων. Μαζί με τη ΓΣΕΕ είναι οι βασικοί κοινωνικοί εταίροι της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της τρόικας. Χρόνια τώρα ήταν ο "λαγός" της κυβέρνησης για την επιδοματική πολιτική. Στηρίζει τη "νέα διοικητική δομή του κράτους" και τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ, τρόικα στην κρατική διοίκηση.
Εγκατάλειψε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!
Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ!
Συνάδελφε - συναδέλφισσα
Η κυβέρνηση με πρόσχημα το χρέος και την καπιταλιστική κρίση ξεζουμίζει τους εργαζόμενους.
Με το νέο μισθολόγιο και τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έχει στόχο να "εξοικονομήσει" 9 με 10 δισ. (!!!) μέχρι το 2013.
Δεν έχεις καμιά ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση!
Το χρέος είναι "όλο παράνομο" και είναι της πλουτοκρατίας! Μην το αναγνωρίζεις!
Το δημιούργησε το κεφάλαιο, το γέννησε ο ανταγωνισμός, οι αντιπαραγωγικές δαπάνες, τα επιθετικά εξοπλιστικά προγράμματα, οι ολυμπιακοί αγώνες, οι φοροαπαλλαγές, κ.ά.
Οι θυσίες που σε καλούν να κάνεις είναι χωρίς τελειωμό και χωρίς αντίκρισμα για σένα και την οικογένειά σου.
Μη συνδέεις την τύχη σου με την τύχη του κράτους. Τα συμφέροντά σου είναι αντίθετα μ' αυτά του αστικού κράτους. Είναι το κράτος της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων.
600 δισ. είναι οι καταθέσεις Ελλήνων κεφαλαιοκρατών μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας!
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Υπάρχει κι άλλος δρόμος! Ο δρόμος που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, Λαϊκή Συμμαχία, Μέτωπο για Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία.
Για να γίνουν κοινωνική - λαϊκή ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος που παράγεται.
Για αξιοπρεπείς μισθούς για ζωή με δικαιώματα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου