Σάββατο 18 Μαΐου 2019

H συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο


Δ. Αρβανιτάκης:  «Να ανοίξουμε το δρόμο για τη δημοκρατική λαϊκή εξουσία» 


  Η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης έγινε την Παρασκευή 17 Μάη, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκης, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

   Πριν την ομιλία του κ. Αρβανιτάκη χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Βασίλης Κωστάρας.
 Κατά την ομιλία του ο κ Αρβανιτάκης, κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να «απεγκλωβιστούν» από την υποστήριξη τους στο ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, το ΚΚΕ πρέπει να δυναμώσει και να γίνει τρίτη δύναμη στην Ελλάδα για να «γκρεμίσει την Χρυσή Αυγή».
   Επίσης ανέφερε ότι «στον μεγαλύτερο νομό της Ελλάδας θα πρέπει να γίνει το βήμα αυτό, το οποίο θα είναι καθοριστικό για την ανατροπή των συσχετισμών. Μαζί με όλους τους αγωνιστές, εργάτες, αγρότες και μαθητές. Αυτός ο κόσμος πρέπει να εκφραστεί και στις τέσσερις κάλπες με το ΚΚΕ. Για να δυναμώσει αυτό το κίνημα που έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Να ανοίξουμε το δρόμο για τη δημοκρατική λαϊκή εξουσία».
   Στη συνέχεια επέκρινε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ο λαός δεν πρέπει να μπει στη λογική του μικρότερου κακού. Δεν υπάρχει μικρότερο κακό. Είναι και οι δύο τα ίδια. Με τη θεωρία του μικρότερου κακού, έπειτα την πτώση της δικτατορίας, και οι δύο εγκλωβίζουν τον λαό».
   Μάλιστα ο κ. Αρβανιτάκης σχολίασε και τις παροχές που ξεκινούν να δίνονται, λέγοντας, «οι συνταξιούχοι θα στριμωχτούν στις ουρές για να πάρουν μόνο λίγα από αυτά που τους κλέψανε, πρόκειται για εξαπάτηση του λαού. Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί την Κυριακή στην κάλπη, με τους ψηφοφόρους να ρίχνουν κόκκινο».
   Ακολούθησε ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου, Τίμου Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε ότι «η αγωνιστική σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική είναι μονόδρομος» και ότι «πρέπει να γίνει πιο δυνατή η λαϊκή αντιπολίτευση και στον Δήμο Αγρινίου».
   Έκανε λόγο για «οργή που συναντήσαμε και συναντάμε στα λαϊκά στρώματα η οποία πρέπει να εκφραστεί» και υπογράμμισε ότι «ψήφος ατόφιας καταδίκης είναι η ψήφος στο ΚΚΕ και τη λαϊκή συσπείρωση. Η ίδια η πραγματικότητα μάρτυρα ότι τώρα πρέπει να το πάρουμε αλλιώς σε σχέση με το χθες».
 Αναφέρθηκε επίσης και σε αντίπαλους υποψηφίους Δημάρχους για τους οποίους ανέφερε ότι, «αυτό το Αγρίνιο κύριε δήμαρχε δεν είναι τόπος να ζεις. Αυτό το Αγρίνιο κυρία Σταρακά μπορεί και πρέπει να ανταμείψει και εσάς για την κατάντια του δήμου μας».
   Έπειτα μίλησε η υποψήφια Ευρωβουλευτής, Ήρα Κουρή, η οποία στάθηκε στις ευρωεκλογές και τόνισε ότι: «Είναι ντροπή τα 200 ευρώ να τα ονομάζεται 13η σύνταξη. Είμαστε ριζικά κάθετοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει επιβάλει στις πλάτες του λαού μας αυτό το τεράστιο βάρος. Αυτή η ευρωπαϊκή ένωση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ισορροπία μεταξύ των λαών».
  Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης τον λόγο πήρε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος ανέφερε:
 «Λένε ότι σε Δήμο και Περιφέρεια πρέπει να ψηφίζουμε με αυτοδιοικητικά κριτήρια, αλλά αυτό είναι μόνο ο «φερετζές». Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση υπηρετούν πιστά τις κυβερνήσεις του μνημονίου. Το ίδιο έκανε και η διοίκηση του κυρίου Κατσιφάρα. Για αυτό και επιβραβεύθηκε ως ο κοινός υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε αυτούς που αισθάνονται και είναι αριστεροί να μη στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να γεμίσουν τις κάλπες με πολλά «κόκκινα» ψηφοδέλτια».

  

















Αναδημοσίευση από agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου