Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Δελτίο τύπου της Ένωσης Οικοδόμων

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ
ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΕΔΡΑ : ΑΓΡΙΝΙΟ  Ελ. Βενιζέλου 13 Τηλ. 26410 22325

Αγρίνιο   14 / 3 /  2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 13 Μάρτη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. το Δ.Σ. του σωματείου και εκτίμησε την κατάσταση  που διαμορφώνεται μπροστά στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Η επίθεση  στον κλάδο,  αλλά και συνολικά στην εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, θα ενταθεί. Νέα μέτρα θα πέσουν στις πλάτες  του λαού  για να μπορέσουν να συμβάλουν στο  στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Για την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  διέξοδος βρίσκεται  στην οργάνωση της πάλης  ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία, στη σύγκρουση  συνολικά με την πολιτική που σχεδιάζουν  και εφαρμόζουν από κοινού κυβέρνηση - κουαρτέτο - κεφάλαιο με τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
Το Δ.Σ. αποφάσισε να συμβάλει στο σχεδιασμό της Ομοσπονδίας  Οικοδόμων Ελλάδας  για προώθηση των ζητημάτων:
  1. Της ανεργίας. Μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Της Ασφάλισης. Αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Κατάργηση  των αντιασφαλιστικών νόμων  που αύξησαν τα όρια ηλικίας και οδήγησαν τις συντάξεις σε χαμηλότερα επίπεδα. Των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των κλαδικών  Σ.Σ.Ε. στο ύψος του 2009.
  1. Να συμμετέχει  με αντιπροσωπεία  του Δ.Σ. στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας  και των Δ.Σ. των σωματείων απ’ όλη τη χώρα  και στη συνάντηση  με την υπουργό  εργασίας την Παρασκευή 17 Μάρτη και ώρα 12 το μεσημέρι στο υπουργείο εργασίας.
  2. Καλεί  τους συναδέλφους του κλάδου σε Γενική Συνέλευση  την Πέμπτη 23 Μάρτη  ώρα 6:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. για ενημέρωση  και οργάνωση της πάλης το επόμενο διάστημα.
  3. Να προετοιμαστεί ο κλάδος  μαζί με  άλλα συνδικάτα  και κλάδους  για απεργιακή απάντηση στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης -κουαρτέτου -κεφαλαίου.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου