Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Θ. Μικρούτσικος και Μ. Πασχαλίδης, τα «είπαν όλα» στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ


               


    Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό σχήμα και συναντήθηκαν για άλλη μια χρονιά με όλους τους νέους ανθρώπους από 7 έως 87 χρονών, στην Κεντρική Σκηνή του 42ου Φεστιβάλ, για να τραγουδήσουν μαζί τους τραγούδια αγαπημένα, που τρεις γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντάς τα μ' αυτό τον τρόπο διαχρονικά. Μια σπουδαία μουσική παράσταση μεγάλης ευφορίας. Ευφορία που έχει να κάνει με τον προβληματισμό, την ουσιαστική παρέμβαση των στίχων και της μουσικής, σε συνδυασμό με την πραγματική ψυχαγωγία.
   Ο Θάνος Μικρούτσικος ευχαρίστησε την ΚΝΕ για την πρόσκληση και χαρακτήρισε το Φεστιβάλ ως τον σημαντικότερο θεσμό από την μεταπολίτευση και μετά, ενώ είπε πως έχει διπλή αξία, τόσο πολιτική, «ειδικά στην εποχή της βαρβαρότητας που ζούμε σήμερα», όσο και πολιτιστική. «Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι τα 42 αυτά χρόνια πέρασε από 'δω η συντριπτική πλειοψηφία των σημαντικότερων καλλιτεχνών, το άνθος του ελληνικού τραγουδιού και συγχαίρω την ΚΝΕ που επιμένει προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε.
   Και στη συνέχεια ο Θάνος Μικρούτσικος, στο πιάνο, να συνεπαίρνει, να δονεί την ατμόσφαιρα και ο Μίλτος Πασχαλίδης να καταθέτει εξαίρετες ερμηνείες και κομμάτια της ψυχής του. «Στα είπα όλα» είπε ο Μίλτος. Βιάζεσαι, γιατί είσαι «Αγύριστο κεφάλι», του απάντησε ο Θάνος. Ελα μαζί μου για να δούμε τη «Ρόζα», τον «Γουίλυ», τους «7 νάνους» πάνω σε «Μια Πιρόγα» να σηκώνουν τις «Βυθισμένες άγκυρες» σε μια «Λίμνη» τραγούδησαν εναλλάξ αλλά και οι δύο μαζί. Και «Ακροβάτης» να ήμουνα πως θες ν' ανάψω τη «Φωτιά μου» απάντησε ο Μίλτος. Με «ένα Μαχαίρι» του είπε αινιγματικά ο Θάνος και πριν το καταλάβεις θα σου φέρω τη «Θάλασσα στη σκάλα».
   Μαζί τους και η νεότερη τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου. Επιμέλεια ορχήστρας: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συντελεστές: Θύμιος Παπαδόπουλος, πνευστά. Μιρέλα Πάχου, πιάνο, ακορντεόν, τραγούδι. Δημήτρης Σινογιάννης, κιθάρες. Δημήτρης Μουτάφης, μπάσο. Ηλίας Δουμάνης, drums.


                                         902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου