Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ: Μετακυλίουν στους δήμους τις υποχρεώσεις του κράτους για δωρεάν παροχές υγείας !



                        ΔΗΜΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 

                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Την ώρα που η χρηματοδότηση στους δήμους από το κράτος συνεχώς μειώνεται (-60%), την ώρα που η χρηματοδότηση στην Υγεία γίνεται με το σταγονόμετρο (μόνο στα νοσοκομεία, τα τελευταία 5 χρόνια η μείωση της χρηματοδότησης έχει αγγίξει το 60%), χιλιάδες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών μένουν ακάλυπτες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να καλύπτουν απαραίτητες ανάγκες δημόσιων φορέων Υγείας που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων, μέσω των κονδυλίων του προϋπολογισμού τους.

     Έτσι η ευθύνη για τη λειτουργία Νοσοκομείων, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Μονάδων Ψυχικής Υγείας, Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που ανήκουν στα διοικητικά όρια του κάθε δήμου, περνάει με αργά αλλά σταθερά βήματα στην Τοπική Διοίκηση που είναι καταχρεωμένη και με πενιχρή χρηματοδότηση. Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε (κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας): α) αντί κρατικής χρηματοδότησης, τα ταμεία των δήμων να γεμίσουν από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, β) τη μεταφορά στους δήμους του κόστους της αποκαλούμενης κοινωνικής πολιτικής, γ) το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των δήμων.
      Είναι φανερό τι ακριβώς επιχειρούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, όσο η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, στην κοινωνική και στους δήμους θα ελαττώνεται - θα μετακυλίεται στους δημότες με αύξηση των δημοτικών τελών και νέων φόρων. Οι υπηρεσίες του δήμου θα υπολειτουργούν το ίδιο και η παροχή υγείας πρόνοιας και υπεύθυνη θα θεωρείται η εκάστοτε δημοτική αρχή, ενώ οι κυβερνήσεις θα μένουν στο απυρόβλητο και ανενόχλητες θα διοχετεύουν τα χρήματα των φορολογουμένων στους επιχειρηματίες, βιομηχάνους, εφοπλιστές κ.λ.π.
    Για τους λόγους αυτούς, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει σχετική συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις.
   Η θέση και απαίτηση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι:
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

  • Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων Μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής από τους ασθενείς που προσέρχονται για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι υγειονομικές ανάγκες όλων των ανασφάλιστων.
  • Καμία συμβολή στο "άνοιγμα του δρόμου" για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, το υπουργείο Υγείας να αποσύρει την τροπολογία που μεταφέρει στους δήμους την ευθύνη χρηματοδότησης των δημόσιων Μονάδων Υγείας.
Ο λαός του δήμου μας να σηκώσει το ανάστημά του και να αντιπαλέψει συνολικά τα σχέδια της κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για μετακύλιση των υποχρεώσεων του κράτους για κοινωνική πρόνοια, υγεία κ.λ.π στους δήμους και κατ’ επέκταση στους ίδιους τους δημότες.
 

                             ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 23/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου