Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΗΠΑ: Σαουδάραβες χρηματοδότησαν τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους καταγγέλλει ο Μουσάουι



Ο Μοσάουι έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στο          σχεδιασμό των επιθέσεων   (Φωτο ΑΡ) 

Ο Ζακαρίας Μοσάουι, που έχει καταδικαστεί στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή του στο σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα στις 11η Σεπτέμβρη 2001 και εκτίει ποινή κάθειρξης σε ομοσπονδιακές φυλακές του Κολοράδο, κατέθεσε τον Οκτώβρη σε δικηγόρους πως επιφανή μέλη της σαουδαραβικής οικογένειας βοήθησαν στη χρηματοδότηση των επιθέσεων. Ωστόσο η κατάθεσή του δημοσιοποιήθηκε τελικά το βράδυ της Τετάρτης από σχετικό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης.
Μεταξύ των επιφανών μελών της σαουδαραβικής οικογένειας, που φέρεται πως χρηματοδότησαν τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ, είναι ο Πρίγκηπας Τούρκι αλ Φαϊσάλ αλ Σαούντ, πρώην επικεφαλής των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Μουσάουι υποστήριξε ακόμη ότι στο πλαίσιο αυτό συνάντησε πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη, Σαουδάραβα αξιωματούχο στο Αφγανιστάν που δούλευε για λογαριασμό της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Η Σαουδαραβική μοναρχία πάντως απέρριψε τις κατηγορίες του Μουσάουι χαρακτηρίζοντάς τον «διαταραγμένο εγκληματία και διανοητικά ανίκανο» που επιδιώκει «την υπονόμευση των αμερικανο-σαουδαραβικών σχέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου