Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Απόφαση κατά της«αξιολόγησης» στην Περιφέρεια Αττικής


       

           Ο Γ. Πρωτούλης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Να δοθεί εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλει καθ' οιονδήποτε τρόπο στην «αξιολόγηση», 
να μην εφαρμοστεί το άρθρο 42 του νόμου που αφορά τον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, 
αλλά και να απαιτηθεί η κατάργηση του νόμου, αποφασίστηκε σήμερα κατά την πολύωρη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τάχθηκε κατά της «αξιολόγησης» με το ισχύον σύστημα, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη «αξιολόγηση» αποτελεί άρνηση της ίδιας της έννοιας της αξιολόγησης.
Από την ψηφοφορία απείχαν η παράταξη της ΝΔ, του Πέτρου Μαντούβαλου καθώς και αυτή του Θάνου Τζήμερου. Κατά ψήφισαν οι σύμβουλοι του τέως περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, που νωρίτερα είχαν προτείνει να αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου, όπως ήταν και το ψήφισμα του Συμβουλίου τον περασμένο Ιούνη.

Να καταργηθεί ο ν. 4250/2014

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μιλώντας εκ μέρους των εκλεγμένων συμβούλων του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είπε:
«Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του αντιδραστικού νόμου 4250/2014. Η μία πλευρά του, πολύ σοβαρή, είναι η διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης του προσωπικού των δημόσιων υπηρεσιών, εν προκειμένω της Περιφέρειας Αττικής. Εμείς το ονομάζουμε "χρονικό προαναγγελθέντων απολύσεων". Να δοθεί λοιπόν εντολή στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας να μην εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία. Να ανακληθεί όπου κι αν έχει προχωρήσει. Αυτή είναι η θέση μας, την επανακαταθέτουμε, όπως κάναμε και τον Ιούνη που πέρασε, στη διάρκεια της θητείας του προηγούμενου Συμβουλίου.
Ο νόμος αυτός έχει ως βασικό στόχο την κατάργηση οργανισμών, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Δημόσιο. Την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών. Τη λειτουργία με κριτήρια κέρδους και ανταγωνιστικότητας, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όσων υπηρεσιών παραμείνουν στο Δημόσιο. Υπηρεσίες όπου θα έχουν πρόσβαση λίγοι, ανάλογα με τον οβολό τους. Την επιθετική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Την αντικατάσταση των υπαλλήλων που είχαν σταθερή δουλειά με δικαιώματα από νέους, που θα παίρνουν 485 ευρώ για πέντε ή και περισσότερους μήνες, ανακυκλώσιμους, φθηνούς και ευέλικτους.
Αυτό υπηρετεί η περίφημη διαδικασία "αξιολόγησης". Απόδειξη γι' αυτό είναι ότι καθημερινά πληθαίνουν οι εργαζόμενοι και στο Δημόσιο και στην Περιφέρεια, μέσω των αμαρτωλών ΜΚΟ, οι "διμηνίτες" - "εξαμηνίτες" χωρίς δικαιώματα και απολύονται εργαζόμενοι με σταθερές σχέσεις εργασίας.
Γι' αυτό και ζητάμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση τόσο για τη διαδικασία "αξιολόγησης" του προσωπικού, όσο και συνολικά για το νόμο, να απαιτήσει την κατάργησή του. Γιατί εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας στην Περιφέρεια, με βάση τις συμφωνίες και τις απαιτήσεις της ΕΕ και τις επιθυμίες των πολυεθνικών επιχειρήσεων και μονοπωλίων.
Ο νόμος συνεχίζει το κτίσιμο ενός κράτους ανοιχτού, φιλικού και εγκάρδιου για τους επιχειρηματίες, ελεύθεροι να καταληστεύουν, να ξεζουμίζουν και έπειτα να εγκαταλείπουν ό,τι τους φέρνει κέρδος, έστω και προσωρινό, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και χωρίς περιορισμούς και ελέγχους, με ειδικές οικονομικές ζώνες, απαγόρευση του συνδικαλισμού και άλλα. Και ταυτόχρονα κράτος αυταρχικό, κλειστό στις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του λαού, καταστολή στον αγώνα του, στις οργανώσεις του.

Καλλιεργούν «κοινωνικό αυτοματισμό»

Με την κατάπτυστη όμως διαδικασία της "αξιολόγησης", επιδίωξη είναι να γίνουν και οι υπάλληλοι συνένοχοι ή καλύτερα να επικρατήσει το "ο θάνατός σου, η ζωή μου". Τώρα κορυφώνεται και μια προπαγανδιστική επένδυση χρόνων για να περάσουν αυτές οι αλλαγές. Οι τεμπέληδες, τα πλαστά πτυχία κ.ά. Τα καταγγέλλουν αυτοί που τα δημιούργησαν.
Εμείς ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με τα φαινόμενα που άνθισαν: Τη ρεμούλα, την κοπάνα. Είχαν και αυτά το σκοπό τους. Την ενσωμάτωση χιλιάδων ανθρώπων, τη φθορά συνειδήσεων. Έτσι έκαναν οι καπιταλιστές καλά τη δουλειά τους. Όμως η ενοχοποίηση των εργαζομένων αλλού αποσκοπεί. Στον κοινωνικό αυτοματισμό, στη διαίρεση και των ίδιων των υπαλλήλων στο Δημόσιο. Φύγε εσύ να μπούμε εμείς. Εκεί που οι εργαζόμενοι ήταν όμηροι, ολόκληρες οικογένειες για μια θέση, τώρα είναι όμηροι με την απειλή της πείνας. Να κλείσουν τα στόματα.
Να δοθεί εντολή να μην υλοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κατάπτυστος νόμος. 
Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτούμε την κατάργησή του. 
Να ανακληθούν όποιες τυχόν ενέργειες έχουν γίνει προς την κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου».
Κατηγορία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου