Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ Συγκλονιστική πορεία και συγκέντρωση στη Μυτιλήνη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Με μια συγκλονιστική πορεία και συγκέντρωση στη Μυτιλήνη πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο στην Ιστορία το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, καταλαμβάνοντας ξεχωριστή θέση στην πορεία των 30 χρόνων που η Οργάνωση διοργανώνει -από τις Πρέσπες το 1991- το αγωνιστικό αντάμωμα φίλων και μελών από όλη τη χώρα. (Δείτε εδώ video)

Ξεχωριστό και το μήνυμά του «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!» που έστειλαν τόσο η ΚΝΕ όσο και η ΚΝ Τουρκίας.

Στη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς χαιρέτισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «ο πραγματικός εχθρός δεν είναι οι γείτονες λαοί, αλλά ο καπιταλισμός, τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους». Στον χαιρετισμό του ο Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, σημείωσε πως «οι κομμουνιστές της Ελλάδας και της Τουρκίας αντλούν δύναμη ο ένας από τον άλλο και θα νικήσουν».

«Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον! Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών!», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Κώστα Ρήγα, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ. Καταχειροκροτούμενος καλωσόρισε τους συντρόφους από την Τουρκία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κλείσιμο της ομιλίας του Ν. Αμπατιέλου, την ώρα που από τα μεγάφωνα ακουγόταν η «Διεθνής», άναψαν 30 δάδες όσα και τα Διήμερα της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερη στιγμή στη συγκέντρωση ήταν η βράβευση του Δημήτρη Κουτσούμπα από το ΚΚ Τουρκίας με το Βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουπχί». Ο Κεμάλ Οκουγιάν προσέφερε επίσης στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το πορτρέτο του Νίκου Ζαχαριάδη, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον κομμουνιστή καλλιτέχνη Ιρφάν Ερτέλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποδειγματική ήταν για μια ακόμα φορά η τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην κατασκήνωση από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ.

από 902.gr

1 / 45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου