Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Με τις ψήφους και της παράταξης του Σύριζα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες για τον ηλεκτροφωτισμό !


    Ο Ιωάννης Τσώλος νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ...


   Με μια σκανδαλώδη απόφαση (ΑΔΑ: 68ΡΜΩΡΖ-9Ο1), που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, δεκατρείς δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου Κώστα Λύρου, ένας "ανεξαρτοποιημένος"  και τρείς "αριστεροί" της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν (δια περιφοράς) ότι: "διαπιστώνουν αδυναμία εκτέλεσης ηλεκτρολογικών εργασιών συντήρησης αποκατάστασης κι αναβάθμισης δικτύων δημοτικού φωτισμού" ανοίγοντας  διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες εργολάβους  να αλώσουν μια ακόμα κοινωνική υπηρεσία που ο δήμος είναι υποχρεωμένος να προσφέρει δωρεάν στους πολίτες. 
   Έτσι με 17 ψήφους υπέρ και 11 κατά (της παράταξης Καραπάνου πού  επικύρωσε με τη συμμετοχή της την όλη διαδικασία) πάρθηκε η εν λόγω απόφαση. 
   Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θύμιος Γερολυμάτος απείχε από την, δια περιφοράς ψηφοφορία, μη θέλοντας να νομιμοποιήσει τέτοιες αντιλαϊκές διαδικασίες και αποφάσεις και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ενώ παρόμοια πρακτική εφάρμοσε και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κοτσόργιος.
     Είναι πλέον ξεκάθαρο πως το πολιτικό προσωπικό της εξουσίας, έχοντας ασυλία από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, δεν σταματάει να παίζει,  υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, το εντεταλμένο του ρόλο δηλαδή αυτόν της εξυπηρέτησης με κάθε τρόπο των συμφερόντων του κεφαλαίου κι αυτό αποδείχνεται πανηγυρικά τώρα. 
   Έχουν το θράσος, εν μέσω πανδημίας κι ενώ η πραγματικότητα βοά για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και  υπηρεσιών του κράτους,  να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις και μάλιστα  με τέτοιες διαδικασίες. 
   Θα πρέπει  άμεσα όλες οι οργανώσεις και οι φορείς της πόλης και της περιοχής να τοποθετηθούν για την προκλητική αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου.
    
Ο αληθινός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου