Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Εκτεθειμένοι 50 εκατομμύρια λογαριασμοί από κενό ασφαλείας




Πηγή: Associated Press

 Προσωπικά δεδομένα από περίπου 50 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών, του Facebook, απέκτησαν άγνωστοι χάκερ, εκμεταλλευόμενοι ένα «κενό ασφαλείας», αποκάλυψε σήμερα η εταιρεία που διαχειρίζεται το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
   Οι χάκερ έκλεψαν ψηφιακά κλειδιά, γνωστά και ως «access tokens», μέσω της λειτουργίας «view as», η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς εμφανίζεται το προφίλ τους σε κάποιον άλλο χρήστη. Έτσι απέκτησαν έλεγχο των λογαριασμών αποσπώντας τα προσωπικά δεδομένα, των χρηστών.
   Η Facebook inc. σπεύδει κατόπιν εορτής να δηλώσει ότι έχει διορθώσει το πρόβλημα και «έχει ενημερώσει τις δυνάμεις επιβολής του νόμου»...
  «Το ελάττωμα διορθώθηκε  την Πέμπτη το βράδυ» ανέφερε  ο επικεφαλής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα ανακαλύφθηκε την Τρίτη. «Χάκερ εκμεταλλεύτηκε το τεχνικό πρόβλημα για να κλέψει κωδικούς πρόσβασης που επιτρέπουν την είσοδο στο λογαριασμό Facebook περίπου 50 εκατομμυρίων χρηστών», σημείωσε. Επιχειρώντας δε να καθησυχάσει δήλωσε ότι «αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι οι λογαριασμοί τέθηκαν σε κίνδυνο».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)
 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου