Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του KKE για τη συμπλήρωση 43 χρόνων από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε
  
   Συμπληρώνονται 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου, από το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με την στήριξη του αμερικάνικου και βρετανικού ιμπεριαλισμού.
Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β' σε βάρος της κυβέρνησης Μακαρίου, που έδωσε το έναυσμα για την τουρκική εισβολή αποτελεί απόδειξη για το μέχρι πού μπορεί να φτάσουν δυνάμεις και κυβερνήσεις, που έχουν δεσμευθεί να υλοποιούν τους ΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
   Στις συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων από τους μονοπωλιακούς ομίλους, η Κύπρος γίνεται εκ νέου μήλον της έριδος στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς των καπιταλιστικών κρατών. Όλα αυτά εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την Κύπρο και τους λαούς της περιοχής.
   Δεν αποτελεί λύση η άδικη για τον Κυπριακό λαό και διχοτομική συνομοσπονδιακή διευθέτηση των δύο «συνιστώντων κρατών» που προωθείται, η παραγραφή του γεγονότος ότι το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία.
   Το ΚΚΕ παραμένει σταθερά αλληλέγγυο στον Κυπριακό λαό, στον αγώνα του ενάντια στην κατοχή και σε οποιοδήποτε διχοτομικό σχέδιο. Το δίκαιο αίτημα για μια Κύπρο Ενιαία, Ανεξάρτητη, ένα κι όχι δύο κράτη, με Μία και Μόνη Κυριαρχία, μία Ιθαγένεια και Διεθνή Προσωπικότητα, ελεύθερη από ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, δεν ακυρώνεται από τις δυσκολίες του σημερινού αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων.
   Αντίθετα απαντά ακριβώς στα σημερινά επείγοντα προβλήματα και δίνει προοπτική στην πάλη του κυπριακού λαού, όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου