Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Το Ε.Κ.Α. για τις ομαδικές απολύσεις

Εμφάνιση _DSC1805.jpg

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ  Γ.Σ.Ε.Ε
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22 325 FAX: 26410 46515

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις  των εργαζομένων στα «ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΙΚΔΑΣ», μετά από προσφυγή της εργοδοσίας  και την αποστολή ερωτημάτων  από το Συμβούλιο της Επικρατείας , ανοίγει το δρόμο  για την  αύξηση των ορίων των ομαδικών απολύσεων  και την πλήρη απελευθέρωσή τους.
Είναι απόφαση προσανατολισμένη στις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των πολυεθνικών ομίλων , με βάση την αρχή της ανεμπόδιστης δράσης του κεφαλαίου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  προκειμένου να διασφαλίζεται η κερδοφορία του.
Η υπουργός εργασίας δεσμεύτηκε  ότι η ελληνική νομοθεσία θα συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή και δεν αφήνει κανένα περιθώριο  παρερμηνείας.
Η απόφαση αυτή στην ουσία ανοίγει το δρόμο στα νέα μέτρα  που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , όπως και οι προκάτοχοί της,  για τις ομαδικές απολύσεις  και στη συνέχεια για τον κατώτερο μισθό , την κατάργηση των επιδομάτων, το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και γενικότερα  για τα εργασιακά.
Αποδεικνύει  ακόμα τον αντεργατικό χαρακτήρα της Ε.Ε. , αλλά και το ρόλο της Γ.Σ.Ε.Ε , η οποία  από τη μια καταδικάζει υποκριτικά τέτοιες αποφάσεις  και από την άλλη υπερασπίζεται το «Ευρωπαϊκό κεκτημένο»  που οδηγεί ακριβώς  σε όλο  και πιο αντεργατικά  - αντιλαϊκά μέτρα .
Καλούμε τους εργαζόμενους  στον αγώνα ενάντια στην απελευθέρωση των απολύσεων, απαιτώντας την επαναφορά  των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας , κάλυψη των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις , κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
 
Αγρίνιο 22/ 12/ 2016
ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου