Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αναθέσεις Προϊσταμένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας






                               Πύργος 29/1/2016       
                               Αριθ. Πρωτ.: 72 





H δημόσια διοίκηση


Την στιγμή που από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας εγκρίνεται ο απολογισμός της Περιφέρειας που κρίνει απαραίτητη την διάλυση δύο Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και την μετατροπή τους σε Τμήματα [σελ 83] και ταυτόχρονα αναφέρει προβληματική τη συνεργασία της Διοίκησης και υπηρεσιών – φορέων της Περιφερειακής Ενότητας [σελ 460], την στιγμή  που εκκενώνεται ο 3ος όροφος για να αποκτήσουν γραφεία – πολιτικά παραμάγαζα - οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και όχι για να φιλοξενηθούν υπηρεσίες που μισθώνουν εξωτερικά κτίρια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας συνεχίζει να αναπτύσσει την πολιτική των προσωπικών επιλογών και προχωρεί ξανά και ξανά στην πλήρωση των κενών θέσεων προϊσταμένων  με την διαδικασία της ανάθεσης.
Την στιγμή που μετά από παρέμβαση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να προχωρήσει σε έλεγχο προηγούμενων αναθέσεων σε θέσεις ευθύνης στις οποίες είχε προβεί ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, αγνοεί συστηματικά τον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. [παρ. 4 άρθρο 87 ].
Την στιγμή που η διαφάνεια η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα, η δημοκρατική αντίληψη είναι το ζητούμενο της ελληνικής κοινωνίας η Περιφερειακή Αρχή παραμένει ριζωμένη σε νοοτροπίες του παρελθόντος  που έχουν καταδικαστεί από την ελληνική κοινωνία αλλά και έχουν καταδικάσει την ελληνική κοινωνία.
Καλούμε ξανά την Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει άμεσα  στην ακύρωση όλων των αναθέσεων καθηκόντων αναπληρωτών προϊσταμένων και να προχωρήσει στην πλήρωσή τους με διαφανείς διαδικασίες.
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να αναπτύξει πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση σε μέσα και προσωπικό των Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας και όχι σε πολιτικές αποδυνάμωσης και διάλυσης.
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να αντιληφθεί ότι η δημόσια διοίκηση δεν κληρονομείται, δεν χαρίζεται και δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρέας Ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου