Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Πρίστινα


Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του στο Κόσσοβο, το οποίο αποτελεί από το 1999 προτεκτοράτο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Πρίστινα είναι απαράδεκτες και προσβλητικές για τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας και των Βαλκανίων. Η δήλωση περί υποστήριξης της ένταξης τμήματος της Σερβίας που έχει αποσχιστεί μετά τον βάρβαρο βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ το 1999, στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, αποτελούν την «ντε φάκτο» αναγνώριση του Κοσσόβου και αποδεικνύουν την πλήρη ταύτιση και ένταξη της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.
Η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει παραπέρα τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, προσφέρει υπηρεσίες στις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, συμπληρώνοντας έτσι και την αντιδραστική της στάση στα μέτωπα της Ουκρανίας και Μέσης Ανατολής.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τώρα τα επικίνδυνα σχέδια για αναγνώριση του Κοσσόβου και να αποσύρει όλες τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της χώρας από την περιοχή.
  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή
  • Αποδέσμευση από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

                             Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ

                               Αθήνα, 17 Ιούλη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου