Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΜΑΣ: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένας φοιτητής να διαγραφεί»



               

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένας φοιτητής να διαγραφεί». Αυτό διαμηνύει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, σχετικά με τις διαγραφές των «αιώνιων» φοιτητών.
Στο σχόλιο του ΜΑΣ υπογραμμίζεται: «Σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι το Σεπτέμβρη θα διαγραφούν από τα μητρώα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, περίπου 200.000 "αιώνιοι" φοιτητές που έχουν εισαχθεί μέχρι και το 2006.
Η απόφαση του Υπουργείου είναι απαράδεκτη!
Ας δούμε ποιοι είναι όμως οι λεγόμενοι "αιώνιοι" φοιτητές:
Το 60% αυτών των φοιτητών αναγκάζεται να δουλεύει για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα (το 35,2% μάλιστα με πλήρες ωράριο).
Το 14% δηλώνει ότι επιβράδυνε τις σπουδές του, γιατί στην πορεία κατάλαβε ότι δεν θα μπορέσει να βρει δουλειά στο επιστημονικό του αντικείμενο.
Οι λεγόμενοι "αιώνιοι" φοιτητές λοιπόν, είναι αυτοί που παλεύουν να επιβιώσουν και παράλληλα προσπαθούν για κάτι καλύτερο. Αυτούς τους φοιτητές προκλητικά αποκαλεί το Υπουργείο "αιώνιους" και "άχρηστους", την ώρα που ξέρουν ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι φοιτητές από την επαρχία, που αναγκάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να πηγαίνουν στις σχολές τους μόνο για την εξεταστική, επειδή δεν αντέχουν να πληρώνουν νοίκια, και οι όποιες εστίες υπάρχουν δεν φτάνουν ούτε για "ζήτω".
Στην ουσία, η απόφαση του Υπουργείου είναι ένα κομμάτι από το παζλ της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων, που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, στερώντας το δικαίωμα στα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους»


                                 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου