Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Απεργία στο Δημόσιο σήμερα και αύριο


Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (Ομόνοια 10.30 π.μ.), στη Θεσσαλονίκη (11 π.μ., πλατεία Αγίας Σοφίας) και σε άλλες πόλεις

        



Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ενάντια στις διαθεσιμότητες, στην αξιολόγηση, στις απολύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών.Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν και τις δυο μέρες της απεργίας σε συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Για τις ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, η δεύτερη μέρα της απεργίας επικεντρώνεται στα ζητήματα Υγείας. Στην Αθήνα, καλούν επίσης σε συμμετοχή και στην κινητοποίηση των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα, στις 27 Μάρτη, για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των ανέργων.
Κάλεσμα συμμετοχής στη 48ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, απευθύνει η Επιτροπή Εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» στην Περιφέρεια Αττικής. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή λήγει η περίοδος της οκτάμηνης διαθεσιμότητας για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο (σχολικοί φύλακες κ.ά.). Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς απολύονται, καθώς δεν έχει προβλεφτεί η μετακίνησή τους σε άλλη υπηρεσία.
Την ίδια τύχη θα έχουν και άλλοι χιλιάδες εργαζόμενοι τους επόμενους δύο μήνες, καθώς εντάχτηκαν αργότερα σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι την προηγούμενη βδομάδα ψηφίστηκε ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων - ένα ακόμα εργαλείο για απολύσεις - και την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου.
Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν σήμερα Τετάρτη στις παρακάτω πόλεις: 
Θεσσαλονίκη, 11 π.μ., πλατεία Αγίας Σοφίας.
Λάρισα, 10:30 π.μ., πλατεία Νομαρχίας. 
Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., Δημαρχείο. 
Βόλος, 10.30 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου. 
Τρίκαλα, 9 π.μ., Δημαρχείο.
Καρδίτσα, 10 π.μ., νοσοκομείο. 
Λαμία, 11 π.μ. πλατεία Πάρκου. 
Πάτρα, 10 π.μ. πλατεία Γεωργίου. 
Χανιά, 10 π.μ. πλατεία Νέων Καταστημάτων.
Αύριο Πέμπτη: 
Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., ΠΕΔΥ (Αριστοτέλους).
Λάρισα, 10 π.μ., είσοδος Νομαρχιακού Νοσοκομείου. 
Βόλος, 11 π.μ., νοσοκομείο. 
Τρίκαλα, 9 π.μ., γραφεία πρώην ΕΟΠΥΥ. 
Καρδίτσα, 10 π.μ., Δημαρχείο. 
Ικαρία, 12 μ., Αγιος Κήρυκος. 
Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου