Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου με αφορμή τους δυο θανάτους σε Άργος και Θεσσαλονίκη


ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Δύο ακόμα θύματα, ένα μικρό κορίτσι και μια γυναίκα, προκάλεσε η βάρβαρη πολιτική που απαγορεύει στις λαϊκές οικογένειες να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Το 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, λόγω των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν στο σπίτι για να ζεσταθούν.
Η μητέρα της είναι άνεργη και στο σπίτι το ρεύμα κομμένο εδώ και ένα χρόνο. Στο Άργος μια γυναίκα 55 ετών πνίγηκε, όταν το υπόγειο στο οποίο ζούσε πλημμύρισε από τη δυνατή βροχή.
Συμπέρασμα: Θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα, σύγχρονη κατοικία και αντιπλημμυρική προστασία, γίνονται σήμερα "πολυτέλεια" για τη λαϊκή οικογένεια με τραγικές συνέπειες για τα μέλη της.
Η ΛΑ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ  ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΥΜΑΤΩΝ.
Καταγγέλλουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τη σύγχρονη αθλιότητα, μέσα στην οποία θέλουν να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Αναδεικνύεται με τον πιο βάρβαρο τρόπο ο εγκληματικός χαρακτήρας της πολιτικής των συγκυβερνήσεων και της ΕΕ που στηρίζει με όλα τα μέσα την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων και οδηγώντας τη λαϊκή οικογένεια στην εξαθλίωση.
Καλούμε τους εργαζόμενους  να ξεσηκωθούν, να  οργανωθούν και να παλέψουν, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και τις Λαϊκές Επιτροπές, για να μη μείνει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τις άνεργες, τους άνεργους και τις οικογένειές τους.
Αγώνας για:
Άμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αλλά και του ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.
Άμεση κατάργηση όλων των χαρατσιών.  Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
Τώρα να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τους ανέργους, τους χαμηλοαμειβόμενους και τις οικογένειές τους. Άμεσα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και συνολικά της περιοχής.
Λαϊκή συμμαχία και οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης για την απόκρουση και την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αγρίνιο 2 Δεκέμβρη 2013

                  Εμφάνιση ΤΩΡΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου