Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

15 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο έως το τέλος του 2014


«Τελειωμένη υπόθεση» οι φορείς του Δημοσίου που συγχωνεύονται, ανέφερε ο Α. Μανιτάκης

Παρέμβαση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το Συντονιστικό Φορέων του Δημοσίου

                   


Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε 15 χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, έως το τέλος του 2014, επιβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης στη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ.
Οι απολύσεις θα προκύψουν μέσα από τις εξής «πηγές»:
Πειθαρχικές αποφάσεις που οδηγούν σε απόλυση, παράνομες προσλήψεις που έχουν γίνει με πλαστά δικαιολογητικά, άρση των δικαστικών προσωρινών διαταγών με τις οποίες συμβασιούχοι παραμένουν στη δουλειά, κατάργηση ΝΠΙΔ και ΑΕ που ανήκουν στο Δημόσιο, διαθεσιμότητα. 
Χαρακτηριστικά είπε πως «οι απολύσεις θα γίνουν με τους νόμους και τις διαδικασίες που υπάρχουν».
Ακόμα ανέφερε πως θα επανέλθουν τα ερωτηματολόγια για την περιγραφή και αξιολόγηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, τα οποία αποτελούν ένα ακόμα εργαλείο για τη μείωση του προσωπικού. Τα νέα ερωτηματολόγια θα έχουν μόνο τέσσερις ερωτήσεις και θα τα συμπληρώνει η υπηρεσία και όχι οι εργαζόμενοι. 
Επίσης τόνισε πως η στοχοθεσία είναι η μόνη ορθή μέθοδος για την αξιολόγηση της απόδοσης των δημόσιων υπαλλήλων. Πρόσθεσε δε ότι μετά την πιλοτική αξιολόγηση σε πέντε υπουργεία θα ακολουθήσει Προεδρικό Διάταγμα για την εφαρμογή της σε όλο το Δημόσιο.
Η ΑΔΕΔΥ έθεσε, μεταξύ άλλων, προς συζήτηση διάταξη που ορίζει ότι δεν θα είναι λόγος για να μπει ένας υπάλληλος σε αυτοδίκαιη αργία πράξεις που γίνονται στα πλαίσια της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, συνδέονται με τον ιδιωτικό βίο, εκτός υπηρεσίας κλπ. 
Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει την πρόταση και θα τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Συνδικάτων Δημόσιων Κοινωφελών Φορέων (των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ - ΠΟΘΑ - ΠΟΜΕΕΑ - ΟΣΕΤΕΕ και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΣΚ - ΙΓΜΕ - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΙΝ - ΗΔΙΚΑ - ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΟΚΑΑ - ΕΛΟΤ - ΕΓΝΑΤΙΑ - ΜΟΔ - ΔΕΠΑΝΟΜ - ΘΕΜΙΣ - ΚΕΠΕ - ΕΕΤΑΑ) που είχαν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι. 
Μάλιστα στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισε την υπόθεση τελειωμένη, αναφερόμενος σε αυτούς τους φορείς που υπάγονται στην κατηγορία ΝΠΙΔ και ΑΕ, απασχολούν περίπου 7.000 εργαζόμενους και είναι υπό κατάργηση - συγχώνευση. Με βάση το πρόσφατο σχέδιο νόμου για την Οργάνωση του Δημοσίου οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε ΝΠΙΔ που καταργούνται, θα απολύονται.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, οι οποίοι στις 10 σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, αντιδρώντας στην κατάργηση – συγχώνευση του Ινστιτούτου και τις απολύσεις.

                                              από 902.gr

1 σχόλιο:

  1. Γνωρίζετε ότι σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, σε ΑΕΙ., την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι το υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι αυτά τα λαμόγια καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε, ότι τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο ψυγείο, τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ. ώστε να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
    Φυσικά και τα γνωρίζετε αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!




    ΑπάντησηΔιαγραφή