Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Aλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους αγρότες


ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
e -mail: laiki.syspirosi.agriniou.@gmail.com



Ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες

Χαιρετίζουμε το μαζικό και δυναμικό αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. 

Που με σύνθημα «Αγροτιά-Εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά» έφτασαν στην πλατεία Βάθης σήμερα αγρότες από την Αιτ/νία, τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Πέλλα, τις Σέρρες, την Πρέβεζα, την Μεσσηνία, την Αργολίδα και από όλα τα μπλόκα των αγροτών που για 30 μέρες στο δρόμο και μια ζωή στα χωράφια και τις στάνες αγωνίζονται για την επιβιώσή τους, για μια ζωή με δικαιώματα, που τους κλέβουν οι πλουτοκράτες και οι κυβερνήσεις τους.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην αγωνιζόμενη αγροτιά, που για πάνω από ένα μήνα βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα με τη μορφή μπλόκων, ενάντια στην πολιτική των φόρων, των χαρατσιών, των αυξήσεων σε ενέργεια και αγροτικά εφόδια που καθιστούν αδύνατη την αγροτική δραστηριότητα από μικρούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. 
Που οδηγεί στο στραγγαλισμό τους, προκειμένου να κυριαρχήσουν οι μεγάλες καπιταλιστικές μονάδες στο χωριό και στην γη!
Είναι αγώνας επιβίωσης και το δίκιο είναι με το μέρος τους. Ξέρουν καλά πως αν δεν αποκρούσουν τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους η συγκυβέρνηση, με τα απανωτά χαράτσια και τους βαρείς φόρους , αν δε συγκρουστούν με την καταστροφική ΚΑΠ της ΕΕ για να την ανατρέψουν, πολύ γρήγορα θ' αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το αγροτικό επάγγελμα, να παραδώσουν, αντί πινακίου φακής, τα χωράφια τους και να οδηγηθούν στην ανεργία, στην πείνα και στην κοινωνική εξαθλίωση.

Η αυταρχική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αντί να δώσει λύσεις στα οξυμένα αγροτικά προβλήματα, χρησιμοποιεί τη βία των ΜΑΤ, τον εμπαιγμό και τη συκοφαντία. Εκφράζει την απροκάλυπτη εχθρότητα στο δίκαιο αγώνα που δίνουν για την επιβίωση.
Καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Ταυτόχρονα, καλούμε σε ενίσχυση της αλληλεγγύης υπέρ της αγωνιζόμενης αγροτιάς, ανάπτυξη της συμμαχίας της με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης.

  • Για την ανατροπή της αντιλαϊκής αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα σε όφελος του λαού και των αγροτών και όχι των κερδών των μονοπωλίων.
  • Για παραγωγή ντόπιων προϊόντων που θα ικανοποιούν τις λαϊκές διατροφικές ανάγκες, θα εξασφαλίζουν λαϊκή ευημερία και όχι ανεργία και δυστυχία
Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις σταματούν εδώ ή θα γίνονται μία και δύο φορές το χρόνο, επετειακά. Μέσα από τις κινητοποιήσεις που έγιναν - πολύ σημαντικές - που πήρε μέρος ένα μεγάλο εύρος αγροτών, να είναι σίγουροι ότι το αγροτικό ποτάμι θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό ποτάμι, μαζί με το λαϊκό ποτάμι θα σαρώσει όχι μόνο τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, αλλά τα κόμματα και τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω.

Την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες εκφράζουν με αυτό το ψήφισμά τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Νικάκης Βασίλης, Δήμας Δημήτρης, Σιδέρης Κώστας.

Αγρίνιο 5 Μάρτη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου