Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Νεκρός από μαχαιριές φασιστοειδών νεαρός Ιρακινός

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αυξάνονται οι επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε όλη τη χώρα



Νεκρός από μαχαιριές φασιστοειδών έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής ένας νεαρός Ιρακινός, στο κέντρο της Αθήνας. Τα πέντε άτομα, με καίρια χτυπήματα, σκότωσαν τον 20χρονο στην οδό Αναξαγόρα 17. Μέχρι να φτάσουν στη δολοφονία, τα πέντε άτομα που κινούνταν με τέσσερις μοτοσικλέτες ψάχνοντας μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, τραυμάτισαν άλλους δύο άνδρες, έναν Μαροκινό και έναν Ρουμάνο. Οι άνδρες που γλίτωσαν από τις μαχαιριές των δολοφόνων, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Για τον άτυχο 20χρονο όμως η μεταφορά του στον «Ευαγγελισμό» έγινε αργά καθώς τα χτυπήματα, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν σε καίρια σημεία. Μάλιστα, ο Ιρακινός εξέπνευσε στο χειρουργείο καθώς οι «επαγγελματικές» μαχαιριές είχαν στόχο την καρδιά, το συκώτι και τον τράχηλο.
Τα φασιστοειδή είχαν σχεδιάσει την επίθεση καθώς είχαν κρύψει τις πινακίδες κυκλοφορίας των μοτοσικλετών που επέβαιναν. Επιπλέον, φαίνεται να γνώριζαν καλά πού θα έβρισκαν τα υποψήφια θύματα καθώς - λόγω Ραμαζανιού - μετανάστες από Πακιστάν και Ιράκ πηγαίνουν στα αυτοσχέδια τζαμιά τα ξημερώματα για να φάνε.
Οι ρατσιστικές επιθέσεις όμως δεν σταμάτησαν με το θάνατο του νεαρού Ιρακινού, καθώς χτες τα ξημερώματα, μία μηχανοκίνητη ομάδα - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - σταμάτησε έξω από σπίτι μετανάστη στο Ηράκλειο. Λίγο μετά τη μία, περίπου 10 άτομα που φορούσαν κράνη, σταμάτησαν έξω από το σπίτι του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, έσπασαν το τζάμι της πόρτας του και έριξαν μέσα ένα καπνογόνο. Τόσο η Πυροσβεστική όσο και κάτοικοι έσβησαν τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι.
Ακόμα, αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν άγνωστοι λογομάχησαν με μετανάστες που έμεναν σε σπίτι στη συμβολή των οδών Καστρινάκη και Σμπώκου. Από τα επεισόδια, που κράτησαν αρκετή ώρα, τραυματίστηκε ένας Πακιστανός στο κεφάλι, ενώ προσήχθη ένας Ελληνας.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο εμπνευστής του «Ξένιου Δία», δήλωσε με αφορμή τη δολοφονία του Ιρακινού: «Η πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν» και ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να επιταχυνθούν οι ενέργειες για τον εντοπισμό των δολοφόνων. Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης είναι τεράστιες. Θυμίζουμε ότι η απάνθρωπη επιχείρηση σε βάρος μεταναστών ξεκίνησε με βασικό σύνθημα «να ανακαταλάβουμε την πόλη μας», ενώ συστηματικά επιχειρεί να καλλιεργήσει τη λογική πως για όλα φταίνε οι μετανάστες, αποπροσανατολίζοντας από τις πραγματικές αιτίες της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.
Συνεχίζεται το κυνήγι μεταναστών σε Αθήνα και Εβρο
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την επιχείρηση αγριότητας με την ονομασία «Ξένιος Ζεύς» όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στον Εβρο. Μάλιστα, την Κυριακή ενισχύθηκαν κατά 16 οι αστυνομικοί σκύλοι που συμμετέχουν στην επιχείρηση, με οκτώ στην Αλεξανδρούπολη και ισάριθμους στην Ορεστιάδα. Υπενθυμίζεται πως στον Εβρο έχουν αναπτυχθεί εδώ και περίπου 10 μέρες, από όταν ξεκίνησε το κυνήγι των μεταναστών, περίπου 2.500 συνοριοφύλακες με 30 σκυλιά και πλωτά μέσα του στρατού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια του πογκρόμ σε καταστήματα, δρόμους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα προσήχθησαν 408 μετανάστες από τους οποίους συνελήφθησαν οι 10 που δεν είχαν χαρτιά παραμονής. Από την αρχή της επιχείρησης, έχουν προσαχθεί 7.361 μετανάστες και έχουν συλληφθεί 1.596 για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου