Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Για την 9 Μάη, ημέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε.)  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ, ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΗ 2017, ΣΤΙΣ 8 μ.μ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
  Η 9η Μάη, η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης εξακολουθεί σήμερα, 72 χρόνια μετά, να συγκινεί τους λαούς όλου του κόσμου, αφού συμβολίζει τη μεγάλη εποποιία της Σοβιετικής Ένωσης, που τσάκισε τα χιτλερικά στρατεύματα. Αυτή η ανυπέρβλητη προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος στην ανθρωπότητα δεν μπορεί να ακυρωθεί, παρά τις πολλαπλές και πολύμορφες προσπάθειες των ιμπεριαλιστικών επιτελείων.
  Στη διαστρέβλωση της Ιστορίας, στη συκοφάντηση του σοβιετικού λαού εδώ και χρόνια, ρόλο εμπροσθοφυλακής έχει αναλάβει η ΕΕ, που βάφτισε την 9η Μάη «μέρα της Ευρώπης» στο πλαίσιο της διακηρυγμένης βρώμικης στρατηγικής της, για ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό, του Στάλιν με τον Χίτλερ. Μάλιστα, σε κράτη - μέλη της αποκαθίστανται οι ναζί, τα στελέχη των SS και ξηλώνονται μνημεία της Αντιφασιστικής Νίκης.
  Η λάσπη και η κακοποίηση της Ιστορίας έχουν εξήγηση. Ο καπιταλισμός δεν μπόρεσε ποτέ να ανεχτεί ότι η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί του φασισμού διαμόρφωσε έναν διαφορετικό συσχετισμό δυνάμεων, που, ανεξάρτητα από την τελική εξέλιξη, δημιούργησε συνθήκες απειλητικές για την κυριαρχία του διεθνώς. Ξέρουν καλά ότι τα μοναδικά επιτεύγματα του σοβιετικού λαού σε όλους τους τομείς, αλλά και στην υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας του, φέρουν την υπογραφή του συστήματος που οικοδόμησε: Της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, του κεντρικού - επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας, του εργατικού ελέγχου, της εξουσίας δηλαδή που ασκούνταν από την εργατική τάξη. Η υπεράσπιση της κοινής σοσιαλιστικής πατρίδας κατάφερε να ενώσει στο πλαίσιο του σοβιετικού λαού έθνη, εθνότητες και λαούς που πριν από την Οχτωβριανή Επανάσταση στις σχέσεις τους κυριαρχούσαν το εθνικιστικό μίσος, η προκατάληψη, η αντιπαλότητα.
  Η καπιταλιστική Ρωσία, συστηματικά προσπαθεί να αξιοποιήσει την αίγλη της ΕΣΣΔ, τον ρόλο της στην απελευθέρωση των λαών από το φασισμό, τη συμβολή της στα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, στην πάλη ενάντια στην αποικιοκρατία, στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Αυτή όμως η αίγλη αυτό το πρωτόγνωρο στην Ιστορία μεγαλείο δεν χωρά στις αντιπαραθέσεις της καπιταλιστικής Ρωσίας, της Ρωσίας που διαμορφώθηκε ακριβώς ως αποτέλεσμα της αντεπανάστασης, της ανατροπής του σοσιαλισμού και των κατακτήσεών του με τους διεθνείς ανταγωνιστές της (ΗΠΑ, Γερμανία κ.λπ.).
  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας, από τη μια, εμφανίζεται να συνδιοργανώνει εκδηλώσεις για τις 9 Μάη και, από την άλλη, δέχεται συχαρίκια για το γεγονός ότι επιδιώκει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως ΝΑΤΟικός πυλώνας στην περιοχή, εμπλέκοντας τη χώρα και το λαό σε επικίνδυνους σχεδιασμούς ενώ σίγουρα θα «τιμήσει» και την «ημέρα της ΕΕ» της λυκοσυμμαχίας που απαρέγκλιτα στηρίζει.
  Επτά δεκαετίες μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, το πραγματικό της περιεχόμενο έχει αποδειχθεί πολύ σκληρός αντίπαλος κάθε διαστρέβλωσης, συκοφαντίας, θαψίματος και «βολικής αξιοποίησης». Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, οπλισμένοι με τα διδάγματα του παρελθόντος, είναι σίγουρο ότι θα ανασυντάξουν το κίνημά τους και θα περάσουν στην αντεπίθεση. Άλλωστε, ένα από τα πιο πολύτιμα διδάγματα της Αντιφασιστικής Νίκης είναι ότι ο οργανωμένος λαός, που κάνει κουμάντο στον τόπο του είναι παντοδύναμος και έχει ανεξάντλητες δυνάμεις για να συγκρουστεί με τον αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν φαίνεται.
Σας καλούμε στην κατάθεση στεφανιών που θα γίνει στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην Πύλη της Εξόδου, στο Μεσολόγγι, την Τρίτη 9 Μάη 2017, στις 8 μ. μ. , για να τιμήσουμε την επέτειο των 72 χρόνων από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου